Når NRK-lisensen forverres

Når den såkalte NRK-ekspertgruppen ledet av Tore Olaf Rimmereid, nå ikke ønsker at noen skal kunne unnslippe NRK-lisensen, er det som et gufs fra fortiden da de rødgrønne styrte.

Agder FpU ønsker ikke å gjøre om lisensen til en boligskatt, den er allerede urettferdig nok. Enkelte med plomberte fjernsynsapparat, slipper nå ikke unna. Hensikten med den nye ordningen er at man skal modernisere finansieringen av NRK og gjøre den mer «rettferdig». Tanken er at alle som eier en smarttelefon eller et nettbrett har muligheten til å se på NRK, og bør derfor betale for et produkt de kanskje ikke bruker.

Agder FpU stiller seg kritisk til den nye ordningen. Det vil ikke nødvendigvis bli mer rettferdig av den grunn av at man nå krever betaling av hele samfunnet fremfor kun de som bruker NRK. Det blir heller ikke rettferdig at alle nå skal betale for en vare de ikke nødvendigvis benytter seg av.

Skal det være «rettferdig» at en kanals overlevelse blir fullstendig statsfinansiert? Det kan argumenteres med at den nye lisensen vil innbringe hele 300 millioner kroner til NRK. Hva med de andre kanalenes overlevelse? Blir det ikke urettferdig at kanaler som eksempelvis TV2 og TVNorge får betydelig mindre å rutte med? Dagligvarekjedene blir ikke statsfinansierte, og skulle samme prinsipp blitt implementert her, så ville det betydd at du måtte eksempelvis betalt en KIWI-avgift, bare fordi du har en slik butikk i nærområdet. Agder FpU er tilhengere av et fritt marked med like konkurransevilkår.

Det er med det ikke rettferdig å straffe alle boligeiere, for en kanals overlevelse. Agder FpU mener derfor at lisensordningen fjernes og at NRK kommersialiseres.

Andreas Gravdahl
Kasserer
Agder FpU

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized