Om snus, frihet og fattigdom.

“Nei til snusforbud i skolen” skrev formann Celina Rosander Lund i Fædrelandsvennen 11. juni. Innlegget har fått reaksjoner fra både Senterpartiets forbudspolitiske talskvinne, Kjersti Toppe, og styremedlem i Vest-Agder SV, Tor Aurebekk. 1. nestformann, Theodor Barndon Helland, svarer Aurebekk (SV) i Fædrelandsvennen lørdag 28. juni.

SVs overformynderi

18. juni svarer styremedlem i Vest-Agder SV, Tor Aurebekk, på Celina Rosander Lunds rungende nei til snusforbud i den norske skolen. Men innlegget hans handler egentlig ikke om snus i det hele tatt. Det må være kun tillitsvalgte i SV som klarer å vri en diskusjon om å kriminalisere myndige mennesker i vgs fordi de benytter seg av lovlige varer, til å handle om forskjellen mellom fattig å rik. Men jeg kan være med på den retoriske leken.

Tor Aurebekk har rett i én ting, og én ting alene: «FpU er opptatt av frihet». Dog feiler han i å se at frihet er et helhetlig universelt prinsipp, uavhengig av om det gjelder store eller små sammenhenger. FpU er fullstendig enig i at snus er en fillesak i forhold til regjeringens virkelige satsninger. Satsninger som skole, helse, eldreomsorg, infrastruktur og fornuftige investeringer i norsk økonomi. Satsninger som alle virkelig behøver et løft, etter å ha vært forsømt av den rødgrønne regjeringen i åtte år.

Jeg kan gjerne diskutere snusforbud med Aurebekk, men innlegget hans tar en brå vending når han kommer med en forholdsvis grov påstand: «Det er her Frp viser sitt sanne ansikt: mennesker som nesten lever på eksistensminimum, skal nektes å skaffe seg sitt beskjedne utkomme». Kjære Aurebekk og resten av SV: ingen betviler deres intensjoner da dere tiltrådte i 2005 og skulle avskaffe fattigdom. Men faktum er: Dere fikk det ikke til. I følge tall fra Statistisk sentralbyrå var det i løpet av deres regjeringsperiode en kraftig økning i antall fattige barn i Norge. Etter åtte år med rødgrønn regjering er det omtrent 15.000 flere fattige barn som ikke har råd til å dra på ferie. 15.000 flere fattige barn som ikke kan spise pølse og is i bursdagsfeiringer fordi foreldrene ikke har råd til gaver. 15.000 flere fattige barn som SV brøt sine løfter til – heldigvis har vi nå en regjering som kjemper for frihet, også for disse barna, selv om barns fattigdom, i likhet med snusforbud, tydeligvis var en fillesak for SV.

Et løfte defineres i ordboken som: «tilsagn, forsikring, ofte om å gjøre noe til fordel for noen». Husk det Aurebekk, skulle vi være så uheldig at dere en gang kommer tilbake i regjering. Gode intensjoner er vel og bra, men valget viser at det norske folk vil ha en regjering bestående av partier som faktisk gjør det de sier at de skal gjøre.

Theodor Barndon Helland
1. nestformann
Vest-Agder Fremskrittspartiets Ungdom

Innlegget var på trykk i Fædrelandsvennen på nett og papir lørdag 28. juni og kan leses her.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized